”Jag har fantastiska kollegor”

Hon sökte sig till företaget när hennes mamma berättade att de behövde folk i fabriken. Nu har matlagningsintresserade Linda Appelqvist Kårström varit på GB Foods i över 20 år och hon trivs fortfarande som fisken i vattnet.

– Jag bor i Kristianstad och i slutet av 90-talet, då företaget hette Van den Bergh Foods, berättade min mamma som jobbade där att de sökte folk till fabriken i Karpalund, berättar hon.

– Så när jag gått ut gymnasiet sökte jag och fick anställning i november 1998.

I fabriken producerades Blå bands såser, soppor, desserter, Varma Koppen och Iso Mitta, som är torra artiklar för Finland. Linda beskriver själv att hon är uppvuxen med Blå bands såser och soppor, produkter som alltså fortsatte att följa med henne in i vuxenlivet.

– År 2007 fick jag chansen att vikariera på ekonomiavdelningen och då tog jag chansen. Där blev jag sedan kvar i två år, säger hon.

Vidare vikarierade hon på orderavdelningen och 2010 fick Linda en tjänst på sälj. Idag jobbar hon som sälj- och anbudskoordinator.

– Jag trivs jättebra och har fantastiska kollegor. Dessutom känner man att företaget bryr sig om dig som individ samt att man har chans att utvecklas.

Under 2020 har Linda, precis som så många andra, arbetat hemifrån – något hon tycker fungerar bra.

– Jag har suttit hemma och jobbat sedan den 15 mars och det har fungerat ypperligt. Jag tycker det är skönt att slippa pendla med kollektivtrafiken, det blir cirka 3 timmar per dag så man sparar mycket tid nu när man slipper det.

 

Namn:  Linda Appelqvist Kårström.

Ålder: 43 år.

Yrke: Sälj- och anbudskoordinator på GB Foods.

Familj: Gift med Jimmy och vi har barnen (ungdomarna) Felix 19 år och Max 14 år.

Favoritmat: Kalops till vardags och gratinerad kräftsmörgås till fest.

Favoritdryck: Vatten, Nocco och Celsius till vardags och bubbel till fest.

 

Lindas mattips:

 

Larb Moo

10 portioner

 

4 msk Rapsolja

3 dl Schalottenlök, tunt skivad

3 msk Ingefära, riven

3 msk Chili-flakes

5 msk Vitlök, finhackad

1,5 kg Fläskkött, hackat alternativt färs

3 msk Fisksås

3 msk Lime, pressad

3 msk Socker

3 msk Bong Asian Fond – Red and Hot

1 dl Hackade örter, t ex mynta, koriander och persilja

20 st Salladsblad, typ roman

1 dl Jordnötter eller solrosfrön, krossade

 

Gör så här:

Hetta upp en wok eller stekpanna, slå i oljan och bryn lök, ingefära, chili och vitlök några sekunder. Tillsätt köttet och stek det några minuter på hög värme. Smaksätt med fisksås, lime, socker och fond. Tillsätt 1 dl vatten, låt det koka in så att nästan all vätska har försvunnit. Vänd ner örterna. Skeda upp färsen på krispiga salladsblad och strö på krossade jordnötter.