Johan Engström – Jag utvecklas i min yrkesroll och som individ

När Johan ”Pastorn” Engström började sin karriär inom GB Foods 2013 var det som Culinary Advisor – kulinarisk rådgivare. Sedan gick han via rollerna som Account Manager och Teamledare för att slutligen landa som Key Account Manager.

– Det har personligen varit en mycket utvecklande, utmanande och spännande resa eftersom jag har fått förmånen att prova på lite olika roller inom företaget.

Han berättar att han brinner för mat och att han har arbetat med det på ett eller annat sätt sedan han var tonåring.

– Jag började jobba inom restaurangbranschen när jag var tretton år. Då var det ett sommarjobb där jag fick skala lök, diska och städa hotellrum. Sedan blev jag kvar i branschen och utbildade mig till kock och fortsatte att jobba med min passion som är mat och smaker.

Och intresset har knappast svalnat – i dag får han utlopp för matlagandet på fritiden. Och trots sin mer byråkratiska roll i dag, även delvis i jobbet.

– Maten kommer till viss mån in i min yrkesroll då vi har inspirationsträffar med våra kunder.

Vad skulle du säga utmärker GB Foods som arbetsplats?

– På GB Foods får jag chansen att utvecklas i min yrkesroll och som individ, med starkt stöd från ledning och kollegor – vi är ett gott gäng!

En sista grej bara – du kallas för Pastorn, vad är storyn bakom det?

– Det är för att jag numera bor i Jönköping som även kallas för Smålands Jerusalem. Men jag var inte sen att haka på det smeknamnet själv – man måste ju hålla myten om staden levande!

FAKTARUTA

Namn: Johan Engström

Ålder: 56 år

Yrke: Key Account Manager

Familj: Gift med Ana, 3 barn som är 30, 28 & 25 år gamla samt 4 barnbarn.

Favoritmat: Jag skulle säga långkoksmat men frågar du min fru är det hamburgare

Favoritdryck: En god öl fast bubbel funkar också

Johan tipsar: Chiligryta med öl

INGREDIENSER

1.2 kg Fransyska, små grytbitar

300 g Bacon, skivad

5 st Lök, hackad

4 st Vitlöksklyftor, pressad

2 st Röd chili, hackad

4 st Röd paprika, hackad

2 tsk Koriander, torkad

5 msk Tomatpuré

500 g Tomatkross

3 flaskor Mörkt öl

4 msk Brynt Schalottenlöksfond, Bong

500 g Svarta bönor, kokta

3 msk Oregano, torkad

0.5 dl Rapsolja, till stekning

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Bryn kött och bacon i olja. Tillsätt lök, vitlök, chili och paprika, låt fräsa en stund på låg värme.
    Lägg i koriander, tomatpuré och häll på tomatkross, öl och schalottenlökfond. Låt koka sakta i 2–2 ½ timmar under lock så att köttet nästan faller sönder.
  2. Tillsätt oregano och svarta bönor när grytan nästan är klar. Servera med bröd eller ris.