Marinera mera – så lyckas du med grillsmakerna

En marinad lyfter både smaken på det som grillas och ger det en sprödare konsistens. Låter man dessutom råvaran vila i marinaden ett tag innan den läggs på grillen blir den dessutom extra saftig och god. Touch of Tastes fonder är med sina rena smaker klockrena smaksättare till både kött, kyckling, fisk och rotfrukter – ett enkelt sätt att tillföra aromer och finess i marinader som ska blandas ihop i större satser, för exempelvis storkök.

Låt dig inspireras av våra recept för att upptäcka hur smaksinnena vidgas när marinaden gifter sig med det som läggs på grillen. Kom ihåg – det handlar inte om vilken grill man använder utan hur man behandlar råvarorna.

Koreanskinspirerad Marinad:

250 g Citrongräs fint strimlat

100 g Ingefära Riven

1 dl Sesamolja

2 dl Japansk Soja, Mrs. Cheng´s

1 dl Farinsocker

100 g Vitlök Riven

4 st Lime, Saft och Zest

1 dl Brynt Lökfond, Touch of Taste

1 dl rapsolja

Blanda ihop alla ingredienser. Kan förvaras i kyl i upp till en vecka.

Grekiskinspirerad Marinad:

1 dl Ekologisk Grönsaksfond, Touch of Taste

0,5 dl Vatten

0,5 dl Japansk Soja, Mrs. Cheng´s

3 st Citron, Saft och Zest

25 g Lökpulver

10 g Oregano, Torkad

20 g Spiskummin, Mald

10 g Timjan, Torkad

1 dl Rapsolja

Blanda ihop alla ingredienser. Kan förvaras i kyl i upp till en vecka.

Thaiinspirerad Marinad:

500 g Kokosmjölk

30 g Curry

20 g Spiskummin, Mald

20 g Gurkmeja, Torkad

50 g Farinsocker

100 g Vitlök, Riven

0,5 dl Asiafond Green & Fresh, Touch of Taste

Blanda ihop alla ingredienser. Kan förvaras i kyl i upp till fyra dagar.

Nordiskinspirerad Marinad:

1 dl                   Rödvinsvinäger

0,5 dl                Umamifond, Touch of Taste

0,5 dl                Svampfond, Touch of Taste

25 g                  Timjan, Färsk Plockad

25 g                  Persilja, Finhackad

1 dl                   Honung, Flytande

2 dl                   Rapsolja

Blanda ihop alla ingredienser. Kan förvaras i kyl i upp till en vecka.