Bönigt alternativ till en klassisk risotto

Ingredienser
- 3 msk Olivolja, extra Virgin
- 5 st Vitlöksklyftor, hackade
- 100 g Schalottenlök, finhackad
- 500 g Ostronskivling, skuren
- 4 dl Vitt vin
- 3 msk Ekologisk grönsaksfond, Bong
- 3 dl Vatten
- 1 kg Blandade kokta bönor (Gärna egenkokta tillsammans med Bong Ekologisk grönsaksfond)
- 300 g Svartkål, strimlad
- 200 g Peccorino, riven
Så här gör du
Hetta upp olivoljan i en vid kastrull. Fräs vitlök, schalottenlök och ostronskivling tills det är mjukt och gyllenbrunt. Häll på vin, grönsaksfond och vatten. Koka upp. Blanda i bönorna och svartkålen och koka upp. Riv till sist i osten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera tillsammans med ett luftigt bröd att doppa i spadet.
Produkter