Skönt grön proteinrik soppa med spicy topping

Ingredienser
- 1 dl Gröna pumpakärnor
- 2 msk Japansk soja
- 1 tsk Wasabipaste
- 2 dl Finhackad gul lök
- 3 msk Smör
- 4 dl Vitt vin
- 1.2 l Vatten
- 4 msk Ekologisk Grönsaksfond, Bong
- 1.5 kg Frysta gröna ärtor
- 4 dl Vispgrädde
- 1 dl Mjölk 3%
- 0 Salt & vitpeppar
Så här gör du
Lägg pumpakärnorna i en torr kastrull, hetta upp så att kärnorna blir rostade. Rör ut wasabi i soja, slå det i kastrullen och låt koka in tills det blir torrt i kastrullen. Lägg kärnorna på smörpapper att svalna. Fräs löken mjuk i smöret, slå i vin, vatten och fond. Tillsätt ärtorna och låt koka några minuter.
Mixa soppan slät. Slå i grädden, låt soppan koka upp, smaka av med fond, salt och vitpeppar. Spara 1dl soppa och mixa med den kalla mjölken till ett fluffigt skum.
Avsluta med skummet och krispiga pumpakärnor.
Produkter