En uppskattad klassiker i gul tappning – toppingen tillför crunch

Ingredienser
- 2 kg Mogna gula tomater
- 250 g Kantskuret dagsgammalt bröd
- 3 st Vitlöksklyftor, krossade
- 1 st Gurka, skalad och slantad
- 2 st Gul paprika, urkärnad och klyftad
- 0.5 st Röd chili, urkärnad och grovhackad
- 3 msk Ekologiska Grönsaksfond, Bong
- 1 st Gul lök, klyftad
- 1 dl Extra virgin olivolja
- 1 msk Sherry vinäger
- 2 tsk Socker
- 0 Havssalt, nymalen svartpeppar
- 0 Topping
- 1 st Blomkålshuvud
- 100 g Kantskuret dagsgammalt bröd
- 2 msk Extra virgin olivolja
Så här gör du
Blanchera, skala och kärna ur tomaterna. Riv ner brödet tillsammans med tomatköttet i mixern. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa allt till önskad släthet. Låt dra i kylen.
Smaka av balansen efter några timmar.
Topping
Skär ut små buketter av blomkålen och riv ner brödet. Rosta detta i en panna tillsammans med lite olivolja innan servering.
Produkter