En klar soppa, full av god hetta och djupa smaker från havet. Nybakat bröd med vitlökssmör eller Västerbottensost smakar bra till. En klick créme fraiche på toppen är toppen!

Ingredienser
- 2 st Vitlöksklyftor, hackade
- 2 st Schalottenlök, hackad
- 1.5 msk Rapsolja
- 2 tsk Strösocker
- 1 msk Tomatpuré
- 4 dl Vitt vin
- 6 dl Vatten
- 4 msk Skaldjursfond med musslor, Bong
- 1 tsk Chili, färsk hackad
- 3 msk Smör
- 0 Olivolja
- 0 GARNERING
- 800 g Räkor/Kräftstjärtar
- 2 msk Skaldjursfond med musslor, Bong
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 1 dl Rapsolja
- 4 st Salladslök, hackad
- 2 st Blekselleri, stjälkar, finhackad
- 3 msk Paprika röd, finhackad
- 2 msk Basilika, hackad
- 0 Koriander och citron
Så här gör du
1. Låt kräftstjärtar/räkor rinna av. Blanda vitlök, skaldjursfond, olja, salladslök, blekselleri, paprika,
basilika och salt. Vänd i kräftor/ räkor och låt marinera ca 2 tim.
2. Fräs schalottenlök, vitlök och chili i olivolja med socker. Tillsätt tomatpuré, vin, vatten och skaldjursfond.
Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Sila över i en ren kastrull.
Mixa ner smöret med en stavmixer precis före servering.
3. Lägg kräftröran i djup tallrik och slå på den varma soppan. Toppa med färsk koriander och skal från citron.
Produkter