En värmande och nyttig soppa gjord på höstens skörd. Toppa med något ”crunchigt”.

Ingredienser
- 500 g Potatis
- 500 g Morot
- 500 g Rotselleri
- 200 g Purjolök
- 200 g Gul lök
- 2 st Vitlök, klyfta
- 2 l Vatten
- 3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
- 2 msk Eko Grönsaksfond, Bong
- 1 msk Timjan, torkad
- 5 dl Valio laktosfri Crème Fraiche
- 0.5 dl Persilja, hackad
- 200 g Sockerärtor
Så här gör du
Skala rotsakerna och löken, skär i lika stora bitar.
Koka upp vatten med grönsaksbuljong, fond och timjan, tillsätt sen rotfrukterna samt löken. Koka tills rotfrukterna har mjuknat. Mixa soppa slät och vänd ner crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner den hackade persiljan och toppa med strimlad sockerärta och örtiga popcorn innan servering.
Produkter