Ett Koreanskt fermenterat kål-tillbehör. Beroende på hur länge den lagras så utvecklas olika karaktär och därmed olika användningssätt. I början lite lättare, med tid blir den kraftig och intensiv.

Ingredienser
- 1 kg Salladskål
- 1 knippe Salladslök
- 0.5 dl Salt
- 1 l Vatten
- 0 KRYDDBLANDNING
- 2 tsk Chiliflakes eller torkad krossad chili
- 1 msk Fisksås
- 2 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
- 2 msk Råsocker
- 1 msk Vitlök, riven
- 1 msk Ingefära, riven
- 1 msk Lime, pressad
Så här gör du
Ansa och skölj salladskålen och salladslöken, skär i bitar. Blanda salt och vatten i en bunke, lägg i salladen och ställ i kylen över natten (se till så att salladen täcks av saltlagen).
Skölj salladen och låt den rinna av.
Blanda samman alla kryddor i en skål, vänd i salladen och se till så att allt blandas väl.
Lägg över allt samman i en glasburk, lägg en tyngd på toppen och ställ burken mörkt i 1 dygn och därefter i kyl 3-4 dygn.
Produkter