Mycket aromatisk gryta med rötter från Indien

Ingredienser
- 3 msk Rapsolja
- 2 dl Finhackad lök
- 9 st Kardemummakapslar, gröna
- 1.5 msk Spiskummin, mald
- 1.5 msk Korianderfrö, mald
- 1.5 tsk Gurkmeja, mald
- 2 msk Finhackad vitlök
- 2 msk Finhackad grön chili
- 2 msk Finriven ingefära
- 3 kg Rotfrukter, skalade, skurna i 2x2 cm kuber
- 4 msk Ekologisk grönsaksfond, Bong
- 600 g Gröna ärtor
- 6 dl Yoghurt (kokbar)
Så här gör du
Hetta upp oljan i en kastrull, sautera löken och kryddorna på försiktig värme i 5 minuter. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och sautera ytterligare 1 minut. Lägg i rotfrukterna, slå i fonden tillsammans med vatten så att det precis täcker. Låt grytan sjuda sakta 20-30 minuter. När rotfrukterna känns klara så rör i ärtor och yoghurt, smaka av med salt, peppar och ev. mer fond. Servera grytan tillsammans med ris, färsk koriander och naan bröd.
Produkter