En garanterad favorit i matsalen med pigga smaker som persilja och dijonsenap. Schalottenlökfonden ger en extra fin och fyllig smak i både köttfärs och löksky.

Ingredienser
- 1 dl Ströbröd
- 2 dl Mjölk
- 2 st Ägg
- 1 kg Färs
- 200 g Keso
- 0.3 dl Brynt Schallottenlöksfond, Bong
- 25 g Dijonsenap
- 1 dl Persilja, hackad
- 0 Salt & Peppar
- 0 Löksky
- 3 dl Gul lök, skivad
- 3 dl Rödlök, skivad
- 0.5 dl Olja till stekning
- 0.1 dl Brynt Schallottenlöksfond, Bong
- 3 dl Vatten
- 0.3 dl Honung, flytande
Så här gör du
1. Låt ströbrödet svälla i mjölken i ca 10 min. Blanda ner övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Forma till limpor, lägg i bleck och stek i ugn på 175° i ca 45 min.
2. Fräs löken i oljan på svag värme under omrörning. Tillsätt honung, schalottenlökfond och vatten. Låt koka i ca 5 min.
3. Servera tillsammans med klyftad potatis.
Produkter