Serveras med klassiska tillbehör och svenska smaker.

Ingredienser
- 1 dl Ströbröd
- 2 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck
- 500 g Blandfärs
- 500 g Nötfärs
- 2 st Gul Lök, hackad
- 2 st Ägg
- 2 msk Sambal Oelek
- 1 dl Mango chutney
- 2 st Vitlök, klyfta, pressad
- 3 msk Eko köttfond, Bong
- 30 g Persilja, hackad
- 0 GRÄDDSÅS
- 1 st Gul lök, hackad
- 1 st Morot, hackad
- 1 krm Timjan, torkad
- 4 msk Eko Köttfond, Bong
- 20 g Valio normalsaltat laktosfritt smör
- 2 dl Vatten
- 2 dl Valio laktosfri Eko Visprädde
- 6 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck
Så här gör du
Låt ströbröd svälla i mjölken i 5 min. Blanda samman samtliga ingredienser.
Forma till limpor och lägg på smort bleck. Grädda i ugn på ca 160° i ca 50 min.
Servera med en variant på gräddsås, se recept nedan.
Gräddsås
Fräs lök och morot i smör, tillsätt timjan och fonden. Häll i vatten grädde och mjölk, låt koka upp och red av tills du får den konsistens du vill ha. Sila så du får en slät och fin sås.
Produkter