En variant på kalv i dillsås. Kyckling är här huvudråvaran, i övrigt samma klassiker.

Ingredienser
- 1.3 kg Kyckling
- 8 dl Vatten
- 3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
- 200 g Morot, slantad
- 200 g Purjolök, skivad
- 1 dl Dill, hackad
- 3 dl Valio laktosfri Eko Vispgrädde
- 2 msk Ättika
- 2 msk Socker
- 3 msk Eko Kycklingfond, Bong
- 0 Salt & vitpeppar
Så här gör du
Tärna kyckling i ca 2×2 cm stora bitar, koka i ugn på ånga.
Häll vatten och buljong i en gryta och låt koka upp. Addera morot, purjolök, hälften av dillen, grädde, ättika och socker. Låt koka på svag värme, red av till önskad konsistens, häll i den kokta kycklingen. Smaka av med kycklingfond, salt, vitpeppar och eventuellt mer ättika och socker.
Tillsätt resten av dillen innan servering.
Produkter