En upphottad variant av den klassiska köttfärslimpan, lite lättare lite lyxigare men enkel att göra.

Ingredienser
- 3 dl Mjölk
- 3 st Ägg
- 3 tsk Sambal Oelek
- 2 st Vitlöksklyftor, pressad
- 40 g Torkad lök, Blå Band
- 70 g Mango, tärnad
- 5 msk Eko Kycklingfond, Bong
- 1 dl Ströbröd
- 1 dl Mango Chutney
- 1.5 kg Kycklingfärs
Så här gör du
1. Blanda ihop samtliga ingredienser utom kycklingfärs, låt stå och svälla i ca 10 min.
2. Blanda ner smeten i kycklingfärsen till en jämn smet. Håll kallt. Provstek en bit och smaka efter tycke.
3. Smöra eller olja bleck, fördela färsen i bleck och gör limpor av den. Baka av i ca 160° varm ugn i ca 60 min. Låt kycklingfärslimpa vila i ca 30 min i värmeskåp innan servering.
Servera med gräddsås och kokt potatis.
Produkter