Denna mustiga gryta sprider härliga dofter av citron och medelhav.

Ingredienser
- 1.5 kg Kycklinglårfilé
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 st Rödlök
- 1 st Röd chili
- 0.5 dl Olja, till stekning
- 3 msk Rostat paprikapulver
- 2 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
- 1 msk Timjan, torkad
- 2 st Citron, saften
- 800 g Krossade tomater
- 1 lit Vatten
- 5 msk Eko Kycklingfond, Bong
- 400 g Oliver
- 300 g Salladsost (feta)
Så här gör du
1. Dela på kycklingen i bitar, skiva vitlök, rödlöken och chilin.
2. Fräs kyckling med olja tills den fått färg, tillsätt paprikapulver, chili, vitlök, grönsaksbuljong, lök och timjan. Pressa i saften från citron.
3. Slå på krossad tomat, vatten och eko grönsaksbuljong, låt koka i ca 20 – 30 min. Sista 5 min häll i oliver.
4. Innan servering blanda i osten.
Servera gärna med ris.
Produkter