En klassiker i en lite modernare version med kycklingfärs och cottage cheese.

Ingredienser
- 400 g Ris, rundkornigt
- 2 kg Vitkål
- 200 g Gul Lök
- 200 g Valio normalsaltat laktosfritt smör
- 3 kg Kycklingfärs
- 6 st Ägg
- 50 g Dijon senap
- 2 dl Valio laktosfri Eko Vispgrädde
- 30 g Persilja, hackad
- 1 dl Eko Kycklingfond, Bong
- 4 msk Eko Grönsaksfond, Bong
- 4 dl Valio laktosfri cottage cheese
- 150 g Sirap
Så här gör du
Koka riset och låt svalna. Detta går bra att göra dagen innan användning. Strimla kålen och löken, fräs i smör tills det mjuknar. Låt svalna.
Blanda färsen med ris, salt, ägg, senap, grädde, persilja, fonderna och cottage cheese. Lägg smeten i ett smort bleck, lägg på kål och lök ringla över sirap.
Grädda i ugn på 150° i ca 50 min (innertemperatur 80°).
Produkter