I receptet för Laxgryta med currysås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Musselfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Ingredienser
- 1 kg Laxfilé, skuren i medelstora kuber
- 2 st Lök, röd finhackad
- 1 st Paprika, grön skuren i bitar
- 1 st Paprika, röd i fina tärningar
- 100 g Sockerärtor
- 20 st Sparris, slantad
- 2 st Morötter, slantade
- 1 kg Blåmusslor, skrubbade och rena
- 3 msk Musselfond Bong ToT
- 6 dl Matlagningsgrädde
- 2 msk Curry
- 2 st Vitlöksklyfta, hackad
- 3 msk Olivolja
- 2 msk Smör
- 2 dl Vitt vin, torrt
- 0 Salt och vitpeppar
Så här gör du
Fräs lök och vitlök i olivolja, lägg i musslorna och slå över vinet.
Koka musslorna under lock tills de öppnat sig. Sila av buljongen och spara den.
Fräs grönsakerna i smör tillsammans med curry i en kastrull.
Tillsätt musselspad, grädde och skaldjursfond.
Smaka av med peppar.
Vid behov red av med maizena.
Skär laxen i kuber, vänd varsamt ner i kastrullen och låt sjuda i fem minuter.
Lägg upp i djupa tallrikar.
Servera med ris, nudlar eller potatis.
Produkter