Krämig laxlasagne på kallrökt lax och fyllig musselsmak tillsammans med spenat och sparris.

Ingredienser
- 1.5 l Mjölk 3%
- 5 msk Vetemjöl
- 500 g Lagrad Prästost, riven
- 3 msk Smör
- 3 msk Musselfond, Bong ToT
- 2 knippe Grön sparris, i bitar
- 300 g Champinjoner, klyftade
- 300 g Babyspenat
- 500 g Kallrökt lax, tärnad
- 4 st Lasagneplattor, Blå Band
Så här gör du
Slå mjölken i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. När det kokar rejält, drag kastrullen åt sidan och rör i fond och ost.
Hetta upp en stekpanna med smöret och fräs sparris och champinjoner några minuter. Rör i spenat och lax och ställ åt sidan.
Smörj en ugnssäker form och varva lax-fräs, plattor och sås. Avsluta med sås och låt den vila 20 minuter. Grädda sedan lasagnen i 200 grader i 20-25 minuter.
Produkter