Mjäll och fin torsk tillsammans med blandade grönsaker i en mustig och smakrik gryta med apelsin och musselkarraktär.

Ingredienser
- 1 kg Potatis, fast sort
- 2 st Fänkål
- 1 st Purjolök
- 5 msk Olivolja
- 3 st Vitlöksklyfta, skivad
- 5 msk Tomatpuré
- 5 g Saffran
- 5 st Tomater
- 3 dl Vitt vin
- 3 msk Musselfond, Bong ToT
- 1 l Vatten
- 5 st Apelsiner
- 750 g Torskfilé
- 750 g Laxfilé
- 0 ROUILLE
- 3 st Vitlöksklyfta
- 40 g Spansk peppar, röd
- 5 st Äggula
- 3 msk Citronjuice
- 4 dl Olivolja/Rapsolja
- 0 Salt
Så här gör du
Skala, skölj och ansa grönsakerna.
Skär dem i mindre bitar.
Fräs grönsakerna i olivolja och tillsätt skivad vitlök, tomatpuré & saffran. Slå på vitt vin, Bong Touch of Taste Musselfond, vatten samt både skal och saft från apelsinerna.
Låt allt puttra i 20 min och gör rouille under tiden.
Rouille:
Finhacka vitlöksklyftorna och spansk peppar. Lägg det i en vid skål och tillsätt äggulorna, citronsaft och lite salt.
Vispa och droppa majsoljan i en fin stråle till en tjock majonnäs.
Smaka av med salt.
Skär fisken i bitar och lägg i grytan och låt de puttra med i ett par minuter.
Servera grytan i djupa tallrikar med rouille och gärna ett gott bröd till.
Produkter