En mustig men fräsh soppa med hummerkött och musselfond. Har en tydlig asiatisk karraktär.

Ingredienser
- 5 msk Smör
- 2 dl Schalottenlök, finhackad
- 5 st Limeblad
- 3 st Citrongräs, stjälkar
- 4 msk Musselfond, Bong ToT
- 5 dl Vitt vin
- 5 dl Vatten
- 8 dl Vispgrädde
- 2 st Hummer, urtagen och delad i bitar
- 8 msk Crème Fraiche
- 0 Salt & Peppar
Så här gör du
Hetta upp en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, limeblad och citrongräs sakta i 5 minuter. Tillsätt vin, vatten och fond. Låt det koka några minuter och tillsätt sedan grädden lite i taget.
Låt soppan koka sakta i 10 minuter och sila den sedan. Om Ni önskar tjockare soppa så red av med lite maizena utrört i vatten.
Mixa soppan skummig med stavmixer och slå upp i varma tallrikar. Toppa sopporna med crème fraiche och hummerbitarna.
Produkter