Skånsk senap, närodlade rotfrukter och ett Kajsa Warg-inspirerat recept borgar för rena nordiska smaker. Lite kalvfond i den kalla såsen gör underverk för smaken. Så enkelt, så gott!

Ingredienser
- 1.2 kg Färdigkokt rimmad oxbringa
- 5 msk Senap grovkornig
- 2 msk Ljus Kalvfond, Bong
- 6 st Ägg
- 4 dl Mjöl
- 4 dl Ströbröd
- 300 g Smör
- 0 ROSTADE ROTFRUKTER
- 400 g Rödbetor
- 400 g Morötter, klyftor
- 400 g Gula morötter
- 300 g Sockerärtor
- 2 dl Pumpakärnor, rostade
- 0.5 dl Rapsolja
- 300 g Smör
- 100 g Ruccola
- 0 Flingsalt & peppar
- 0 TILLBEHÖR
- 5 dl Crème fraiche
- 3 msk Ljus Kalvfond, Bong
- 3 msk Honung
- 0 Salt & peppar
Så här gör du
1. Skiva oxbringan i centimetertjocka skivor. Blanda senapen, kalvfond och ägg. Panera oxbringan först i mjöl, därefter i senapsblandningen och avsluta i ströbröd. Stek den panerade bringan i smör och kör den sen ca 5 min i ugnen, 175°.
2. Koka och skala rödbetor. Skär i klyftor. Lägg morötter och rödbetor i bleck, häll på olja och krydda med
flingsalt, peppar och rosta i ugn ca 200° i ca 30–40 min. Blanda i sockerärtorna när det är ca 5 minuter kvar av tiden.
3. Före servering blanda de rostade rotfrukterna med ruccola och rostade pumpakärnorna.
4. Servera rätten med crème fraiche smaksatt med ljus kalvfond, honung, salt och peppar.
Produkter