Less is more – enkel men naggande god

Ingredienser
- 0 PIZZADEG
- 1 kg Vetemjöl special, ekologiskt
- 25 g Jäst, färsk
- 2 msk Olivolja, mild
- 5 dl Vatten
- 0 Salt
- 0 SCHALOTTENLÖKSINKOKTA TOMATER
- 2 st Rödlök
- 2 msk Olivolja
- 2 msk Socker
- 3 msk Brynt Schalottenlöksfond, Bong
- 1 msk Balsamvinäger
- 15 st Cocktailtomater
- 800 g Chevré
Så här gör du
Degen
Blanda jäst, olja, och fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl,
ca 5 dl, lite i taget, till en fast och elastisk deg. Tillsätt en nypa salt.
Spara resterande mjöl till utbakning. Låt degen jäsa i bunken under
bakduk i 30 min. Dela degen i 10 bitar, baka ut på mjölat bakbord.
Lägg på topping. Grädda i ugn, 220° i ca 10 min.
Schalottenlöksinkokta tomater
Skala och skiva löken, fräs i olja tills den blivit mjuk, ska ej få färg.
Tillsätt socker, schalottenlökfond och balsamvinäger låt sjuda ca
5 min innan du har i cocktailtomaterna, sjud ytterligare i ca 5 min.
Lägg detta på pizzadegen med skivad chevré. Baka i ugn. Garnera
med färsk basilika.
Produkter