Krämig och fyllig soppa med söt/stark smak.

Ingredienser
- 1 kg Pumpa, butternut
- 2 st Gul lök, hackad
- 2 st Vitlök, klyfta, hackad
- 100 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
- 3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
- 2 msk Schalottenlökfond, Bong
- 2 tsk Röd chili, finhackad
- 2.5 l Vatten
- 4 dl Valio laktosfri Smetana/Vispgrädde
- 1 msk Citron, saft
- 100 g Pumpafrö
Så här gör du
Skala och skär pumpan i tärningar. Fräs lök och vitlök mjuk i smör. Tillsätt pumpa, buljong, fond, chili och
vatten. Koka pumpan helt mjuk på svag värme i ca 10-15 min.
Mixa soppan och vänd ner smetana eller grädde. Smaksätt med citron, salt & peppar. Toppa med pumpafrö
innan servering.
Produkter