Huvudpersonen i denna rätt är den vackert klorofyllstinna såsen med massor av örtiga smaker som fått en uppiggande knuff av citron. Välj gärna kyckling med skinn, det blir saftigare så!

Ingredienser
- 800 g Kycklingfilé
- 0 Salt & peppar
- 0 Smör
- 0 UGNSROSTADE ROTFRUKTER
- 400 g Morötter, klyftor
- 400 g Palsternacka, klyftor
- 400 g Potatis med skal, klyftor
- 400 g Lök, klyftor
- 1 dl Olja
- 0 Örter
- 0 ÖRTSKY
- 140 g Persilja, grovhackad
- 40 g Dragon, grovhackad
- 5 msk Kycklingfond, Bong
- 9 dl Vatten
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Citron, saft och zest
Så här gör du
1. Salta och peppra kycklingen. Bryn filéerna i smör ett par minuter på var sida. Hit kan det förberedas.
Efterstek i ugnen på 175° till en innertemperatur på 70° precis före servering. Täck med folie och låt vila ca 5 min.
2. Lägg potatis och rotfrukter i bleck. Smaksätt med salt, peppar och gärna örter. Häll på olja och blanda runt, rosta i ugnen på 200°.
3. Mixa örterna till en massa tillsammans med lite kycklingfond. Reducera vatten, fond, vitlök och 2 msk citronsaft tills ¾ återstår. Låt svalna något. Späd örtmassan med buljongen i en tunn stråle under gång. Salta och värm före servering. Undvik kokning för färgens skull.
4. Vid servering riv över citronzest.
Produkter