Andalusiens stolthet – toppa med en olivolja av god kvalitet

Ingredienser
- 1 kg Tomater, mogna
- 5 msk Olivolja
- 3 msk Vinäger, t ex sherryvinäger
- 3 msk Grönsaksfond, Bong ToT
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1 nypa Flingsalt
- 200 g Lantbröd, dygnsgammalt
- 4 st Ägg, hårdkokta, hackade
- 10 bitar Friterad persilja
Så här gör du
Grovhacka tomaterna och lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med olja, vinäger, fond, vitlök och en nypa salt. Mixa tills det blir en helt slät massa. Lägg därefter i brödet utan kanter bit för bit och mixa emellan. Blandningen kommer mycket snabbt att bli tjockare. När det fått en fin krämig konsistens är den färdig att servera.
Slå upp i skålar eller glas, ringla på lite olivolja. Avsluta med hackat ägg och persilja.
Produkter