Grön och skön matig lasagne. Garanterat fylld med smak!

Ingredienser
- 4 dl Matkorn
- 3 msk Grönsaksbuljong, pasta, Bong
- 2 st Lök, hackad
- 3 st Morot, riven
- 3 st Vitlök, klyfta, riven
- 600 g Spenat, fryst
- 3 msk Schalottenlökfond, Bong
- 1 dl Olja
- 4 krm Paprikapulver
- 4 krm Chilipulver
- 1 msk Basilika
- 1 l Tomat, krossad
- 150 g Soltorkad tomat i olja
- 300 g Valio laktosfri Cottage Cheese
- 0 OSTSÅS
- 100 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
- 2 dl Vetemjöl
- 2 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
- 2 l Valio laktosfri Mellanmjölkdryck
- 300 g Valio laktosfri Ostcréme
- 4 st Lasagneplattor, Blå Band
- 250 g Valio Emmentaler Ost, riven
- 0 TOPPING (1 L)
- 8 dl Valio laktosfri Crème Fraiche
- 2.5 msk Eko Grönsaksfond, Bong
- 2.5 msk Tigersås
- 2 st Vitlök, klyfta, riven
Så här gör du
Koka matkorn enligt förpackning tillsammans med grönsaksbuljong (1/3 del). Fräs lök, morot, vitlök och spenat i olja. Tillsätt övrig grönsaksbuljong (2/3 del), schalottenlöksfond, kryddor, krossad tomat, soltorkad tomat, matkorn och cottage cheese. Koka på svag värme i ca 5-10 min.
Ostsås: Smält smör och rör i mjöl och buljong. Tillsätt mjölk och ostcreme under omrörning, låt koka på svag värme i ca 5 min.
Smörj ett bleck börja med ca 3 dl av ostsåsen i botten av blecket. Varva sedan lasagneplattor med ostsås och din vegetariska sås. Avsluta med lasagneplatta, ostsås och riven ost. Baka av i ugn i 175° i ca 25 min. Låt vila 10 min innan servering. Servera med topping.
Produkter