Vietnamesiska vårrullar med bite – bra som finger food (20 st)

Ingredienser
- 400 g Picklad kål, avrunnen, se recept nedan
- 1 st Röd paprika, hackad
- 2 st Avokado, hackad
- 100 g Vattenkastanjer, hackade
- 6 msk Thai sweet chilisås
- 2 msk Pressad lime
- 2 msk Schalottenlöksfond, Bong ToT
- 1 tsk Salt
- 20 blad Rispapper/spring roll wrappers
- 0 Hoisinsås & finkrossade jordnötter
- 0 KRYDD-PICKLAD KÅL
- 0.5 dl Perstorps ättika 24%
- 2 dl Socker
- 3 dl Vatten
- 1 l Strimlad kål, gärna Spetskål eller sommarkål
- 1 msk Ekologisk Grönsaksfond, Bong
- 1 nypa Muskot blomma
- 1 nypa Torkade chiliflakes
- 5 skivor Färsk ingefära
Så här gör du
Blanda samman picklad kål, grönsaker och vattenkastanjer. Marinera med chilisås, lime och fond. Ställ i kyl minst en halv timme. Smaka av med salt, peppar och socker. Doppa rispapperna i hett vatten tills de blir följsamma. Fördela fyllningen på rispapper, vik/rulla ihop till vårrullar. Servera med hoisin toppad med
jordnötter.
Krydd-picklad kål
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull, lägg i kryddorna och fonden. Koka upp lagen och kyl sedan. Lägg kålen i den kalla lagen och låt det mogna i kylen. Kålen är klar efter ett dygns pickling.
Produkter