Vilda smaker, syra från lingon, styrka från pepparrot, sötma från honung – det bästa från Norden i en och samma rätt!

Ingredienser
- 0 PEPPARROTSLINGON
- 225 g Lingon
- 5 msk Råsocker
- 5 msk Pepparrot, färskriven
- 0 POTATIS
- 1.2 kg Potatis i klyftor
- 0.5 dl Rapsolja
- 1 msk Salt
- 3 msk Ströbröd
- 0 SÅS
- 3 st Lök, finhackad
- 2 st Äpplen, hackade
- 4 dl Vatten
- 3 msk Viltfond, Bong
- 5 msk Honung
- 3 krm Timjan
- 150 g Smör
- 0 FÄRSBIFFAR
- 700 g Viltfärs
- 300 g Fläskfärs
- 2 st Lök, finhackad
- 2 msk Viltfond, Bong
- 1 dl Ströbröd
- 2 dl Mjölk
- 2 st Ägg
- 1 dl Persilja, hackad
- 0 Salt & peppar
Så här gör du
1. Rör samman lingon och socker. Smaksätt med riven pepparrot.
2. Lägg ner potatisklyftorna i bleck och blanda väl med oljan. Strö på salt och ströbröd. Rosta potatisen i ugnen ca 30–40 min i 200°, tills de får färg.
3. Fräs lök och äpplen i smör och tillsätt vatten, viltfond, honung och timjan och koka utan lock ca
5 min. Sila såsen och red av den. Låt koka en stund. Blanda ner smör strax före servering. (Går utmärkt
att använda grädde i stället för smör.)
4. Låt ströbröd svälla i mjölken. Blanda färsen med finhackad lök, grädde, viltfond, ströbröd, salt och
peppar. Forma jämnstora biffar och bryn i smör. Stek färdigt i ugn i 175°, ca 10 min.
Produkter