Smaksätt studentskivan med fonder

Sjung om studentens lyckliga dagar – nu nalkas den tid på året som för många ungdomar är en milstolpe i livet. Och även om det i år blir ett annorlunda firande finns det ändå utrymme för den närmaste kretsen att samlas utomhus för att gratulera jubilaren. En nyckel vid en sådan tillställning är förstås maten, som många väljer att beställa via catering.

Bråda tider för storkök runt om i landet väntar när årets studenter ska springa ut. Under rådande förutsättningar är det rekommenderat att i den mån det går ses utomhus och då finns det bara ett självklart alternativ i matväg – buffé. Utmaningen i det blir, förutom att den ska vara läcker och smakrik, att maten ska hålla sig fräsch trots att den står framme.

Ett naturligt inslag i en delikat buffé är sallader av alla dess sorter; pastasallad, kycklingsallad, tonfisksallad, grekisk sallad eller potatissallad – som alla vet finns det oändligt med varianter. Det är somrigt, det är fräscht och det är enkelt att slänga ihop till många. Använd någon av Bong Touch of Tastes fonder som bas för att blanda ihop en fräsch dressing som tar salladen till den där extra smaknivån.

Eller varför inte koka upp pasta eller bulgur och droppa i några droppar Bong Touch of Taste i kokvattnet. Fonden ger ett extra lager av smak till kolhydraterna och är ett enkelt sätt att få en pasta- eller bulgursallad att sticka ut.

Fonderna är även smidiga att marinera med. Med pikant smak genomsyrar Touch of Tastes fonder det kallskurna och lyfter smaken med sina aromer och sin finess.

Till proteinet på buffén är det alltid uppskattat att servera en kall sås. En majonnäsbaserad sådan går snabbt att slänga ihop till många personer. Och med Bong Touch of Tastes fonder är det enkelt att karaktärisera den. Varför inte testa att göra en krämig coleslaw med äpple och curry, smaksatt med Touch of Tastes Schalottenlökfond och Kantarellfond?

Genvägarna till en minnesvärd buffé är flera om rätt smaktillsatser finns på plats. Och studenterna – de kommer att hållas mätta och nöjda när de tar steget in i nästa fas i livet.

Coleslaw med äpple & curry

Ingredienser

Äpple 150 gr

Vitkål 500 gr

Purjolök 60 gr

Crème Fraiche/Smetana 6 dl

Majonnäs 3 dl

Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond 2 msk

Bong Touch of Taste Kantarellfond 2 msk

Curry 3 tsk

Honung, svartpeppar

Riv äpplet grovt och strimla purjolöken och vitkålen (krama gärna ur saften ur äpplen för fastare konsistens). Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med svartpeppar och honung.