Tillbaka till det normala med nya smaker

Efter nästan två år av restriktioner i samhället har vi nu äntligen fått gå tillbaka till en normal tillvaro. Och det mesta är sig likt sedan innan pandemin, men inte allt. Bong Touch of Taste har till exempel släppt tre nya smakrika fonder som finns redo för storkök och restauranger att laborera med.

Det är många som har suktat efter att få röra sig fritt i restaurang- och kroglivet under coronapandemin. Begränsningar av både antal personer i sällskap, maxantal under ett och samma tak samt tillfälliga öppettider för restaurangbranschen har häckat över oss och medfört att affärsluncher, firmatillställningar och andra sociala event har fått vänta.

Men så kom beskedet att samhället skulle öppna upp igen i slutet på september. Folket jublade och restaurangbranschen förberedde sig på den massiva våg av socialiseringssugna gäster som väntade. Dessutom hade vi sett till att storkök och restauranger kunde bjuda på nya och spännande smaker.

Bong Touch of Taste lanserade nämligen tre nya fonder; Umamifond, Lökfond och Svampfond. Samtliga har flera användningsområden och kan användas som bas i allt från mustiga grytor och stuvningar samt i kalla som varma soppor och såser.

Precis som resterande av Bong Touch of Taste fondsortiment är de tre nya fonderna dessutom utmärkta smaksättare och lyfter smaken på både biffar och bullar, vegetariska som köttbaserade. Här tipsar vi till exempel om en god hamburgare som går enkelt och snabbt att tillreda. Håll till godo!

Tripple Onions Burger

10 personer

  • 800g – 1,2 kg högrevsfärs
  • 3 msk brynt lökfond
  • Salt och svartpeppar
  • 10 st hamburgerbröd
  • 10 st ostskivor
  • Salladsblad

Till karamelliserad lök:

  • 4 st gula lökar, skalad, skivad
  • 25g smör

Till syrad lök:

  • 4 st rödlök, skalad, skivad
  • 3 msk pressad lime
  • 1 msk flytande honung

Umami-mayo:

  • 3 dl majonnäs
  • 2 tsk Umamifond

Blanda färs med fond, smaksätt med salt och peppar. Forma 10 fina burgare.

Stek löken sakta i smöret i en kastrull. Låt det steka sakta i 15 minuter tills löken blivit gyllenbrun. Smaksätt med salt.

Blanda lök, lime och honung, lägg det i en påse, tryck ut luften och låt det stå ca 60 minuter i rumstemperatur.

Vispa samman majonnäs och Umamifond, smaka av med salt och peppar.

Stek/grilla burgarna, lägg på osten så att den börjar smälta. Rosta bröden. Bred Umami-majonnäsen på bröden, lägg på burgare, sallad, karamelliserad lök och syrad lök.