Varför har vi ekologiska fonder?

För GB Foods ligger vikten av att ta ansvar för hållbarhet och miljö högt upp på agendan. Vi är noga med både råvaror och förpackningar och arbetar ständigt med att förbättra våra produktval för att inverkan på miljön ska vara minimal.

Samtidigt är vi av åsikten att naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Därför innehåller Bong Touch of Taste ekologiska fonder få ingredienser för att på så sätt få fram en renare och godare smak.

Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond får sin fylliga smak från rotsaker och lök. Den höjer smaken på grytor och stuvningar och bidrar med sötma och rostade undertoner. Bong Touch of Taste ekologisk fond passar dessutom med fördel i både mos och pesto – ett enkelt sätt för storkök att höja smaken på ett potatismos som ska serveras till många. Och vill du ge den hemlagade peston det där lilla extra så droppa i ett par droppar och smaka av.

Bong Touch of Taste Ekologisk Köttfond ger en mustig och fyllig smak. Den bidrar med en kraftig köttsmak och gör sig utmärkt i allt från en mustig köttgryta till saftiga köttbullar. Eller varför inte använda den som en bas vid marinering av kött? Ett simpelt sätt att ge kött som ska tillagas åt många en saftig smak.

Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond har en härlig bas av rostad kyckling och är fri från både lök och vitlök. Fonden bidrar med en fräsch syra och ren kycklingsmak. Den funkar allround och är utmärkt för storköket att slå i såsen eller soppan för att lyfta dess karaktär.

MAJSSOPPA MED STING

2 kg Majskorn

120 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör

6 msk Bong Eko Grönsaksbuljong

2 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond

4 l Vatten

6 dl Valio laktosfri Vispgrädde

20 g Sambal Oelek

40 g Örter, hackade

  1. Fräs majs i smör. Tillsätt buljong, fond och häll på vatten, grädde och sambal oelek. Låt koka på svag värme ca 10 min.
  2. Servera soppan som den är eller mixa den. Tillsätt passande hackad ört och smaksatta popcorn innan servering.
  3. Tips! Tillsätt kryddig korv för ett matigare alternativ.

 

CHILIGRYTA WILD WEST

1 kg Blandfärs

300 g Bacon, skivad

0.5 dl Olja

5 st Lök, hackad

4 st Vitlöksklyftor, pressad

2 st Röd chili, hackad

4 st Röd paprika, hackad

2 tsk Koriander, torkad

5 msk Tomatpuré

500 g Krossade tomater

4 msk Touch of Taste Ekologisk Köttfond

3 msk Oregano, torkad

500 g Svarta och vita bönor (kokta)

  1. Bryn färsen och bacon i lite olja. Tillsätt lök, vitlök, chili och paprika låt fräsa en stund till på låg värme tills paprika och lök är mjuka. Tillsätt koriander och tomatpuré och fräs lite till.
  2. Häll på tomatkross och köttfond låt koka sakta.
  3. Låt sjuda under lock i ca 20 min. Mot slutet tillsätts oregano och bönor.
  4. Servera med bröd eller ris.

 

GREKISK KYCKLINGGRYTA

1,5 kg Kycklinglårfilé

3 st Vitlöksklyftor

2 st Rödlök

1 st Röd chili

0,5 dl Olja, till stekning

3 msk Rostat paprikapulver

2 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksbuljong

1 msk Timjan, torkad

2 st Citron, saften

800 g Krossade tomater

1 lit Vatten

5 msk Eko Kycklingfond, Bong

400 g Oliver

300 g Salladsost (feta)

  1. Dela kycklingen i bitar, skiva vitlök, rödlöken och chilin.
  2. Fräs kyckling med olja tills den fått färg, tillsätt paprikapulver, chili, vitlök, grönsaksbuljong, lök och timjan. Pressa i saften från citron.
  3. Slå på krossad tomat, vatten och eko kycklingfond, låt koka i ca 20 – 30 min. Sista 5 min häll i oliver.
  4. Innan servering blanda i osten.

Servera gärna med ris.