Inspiration

2022-08-08

En gryta – flera smaker

Det är alltid en omställning att gå från sommar, sol och ledighet till att jobb och skola drar igång när hösten nalkas. Plötsligt blir tiden...

Läs mer >
2022-08-01

Våga veganskt!

De flesta av oss har sett att veganhyllorna i den lokala matbutiken växer, eller att det blivit vanligare att restauranger väljer en helt vegansk...

Läs mer >
2022-07-25

En renare smakresa

Redan 1890 öppnade Gustav Bong en speceri- och delikatessaffär i skånska Ystad. Detta skulle sedan bli startskottet för den resa som Touch of...

Läs mer >
2022-07-18

Grundsmaken som förenar

Sött, salt, surt, beskt – du har säkert rabblat dessa fyra grundsmaker i all oändlighet. Därför var det ganska uppiggande i början av...

Läs mer >
2022-07-11

Det går lika bra med sallad

Pasta, potatis, ris och andra kolhydratrika tillbehör kan ibland kännas tunga att servera till maten – speciellt under sommaren när det är...

Läs mer >
2022-06-27

Köksknep i semestertider

För första gången på två år ska vi få njuta av en hederlig semester utan restriktioner. Men för dem som måste jobba blir det som vanligt...

Läs mer >
2022-06-20

En skinande historia

En smakrik och kraftig brunsås, gjord på hälften fond och hälften espagnole, det är en demi glace det. Såsen funkar både som bas för andra...

Läs mer >
2022-06-13

En sammetslen historia

Velouté är en av grundsåserna och påminner om bechamell, men istället för mjölk tillreds den med buljong. Den gör sig utmärkt i gratänger...

Läs mer >
2022-05-17

Träffa oss på Fastfood & Cafe & Restaurant Expo på Kistamässan!

Den 24-25 maj arrangeras Sveriges största mässa för branschen, Fastfood & Cafe & Restaurant Expo, på Kistamässan i Stockholm. Vi kommer...

Läs mer >
2022-05-21

Hylla mor med risotto

Mor, lilla mor, vem är väl som du? Ingen i hela världen! Den 29 maj är det Mors dag och den dag på året då vi visar våra mödrar lite extra...

Läs mer >
2022-05-16

Kycklingpaket med fyllning – enklare än vad du tror

Vem har påstått att kyckling inte kan vara festlig mat? En kycklingballotine är en perfekt bjudrätt bestående av magert kött och en smakrik...

Läs mer >
2022-05-09

När marinaden gör jobbet

Oxfilé på japanskt vis – så kan Biff Tataki sammanfattas. En rätt som är mycket populär i Japan som förrätt eller som en av flera...

Läs mer >
2022-04-25

Vegansk klassiker med rödbetor

Den klassiska franska grytan i vegansk tappning, ja, du läste rätt. Med vår Beety Bourguignon låter vi rödbetan spela huvudroll i samklang med...

Läs mer >
2022-04-19

Daal – en indisk hjälte

Det är inte bara i Indien en daal går hem – den är älskad över hela världen. Daal är en indisk gryta som görs på linser i kombination med...

Läs mer >
2022-04-11

Välj vego!

Intresset för vegansk mat har vuxit rejält under de senaste åren. Och anledningarna till att man väljer att utesluta kött och fisk kan variera...

Läs mer >
2022-03-21

Marinera mera

Fåglarna börjar flytta hem, det blir ljusare om kvällarna och ja, snart känner man doften av grillat i luften. Vi är taggade på att få lägga...

Läs mer >
2022-03-14

Grillspett på japanskt vis

Yakitori – en japansk variant av plockmat som i sitt original består av grillad kyckling uppförd på spett – men det går förstås att variera....

Läs mer >
2022-03-07

Grytornas okrönte hjälte

I en asiatisk wok eller nermalt och format till hamburgare som läggs på grillen – högrev gör succé i de flesta former. Men det är ändå i en...

Läs mer >
2022-02-28

Bibimbap – en koreansk smakbomb

Den koreanska maträtten bibimbap skulle kunna beskrivas som Koreas motsvarighet till pytt i panna. Grunden ligger i balanserade smaker och...

Läs mer >
2022-02-21

Hälsosam hawaiisk trendmat

Det har knappast undgått någon att en het trend i matväg är så kallade poké bowls – en hawaiiansk rätt som består av tre lager; ris,...

Läs mer >
2022-02-14

Rena rama ramen

Ramen är en japansk nudelsoppa har under de senaste åren seglat upp som en av de mest populära asiatiska rätterna – både att äta på krog och...

Läs mer >
2022-01-24

Rätt fond med rätt vin ger ljuvlig tupp

Att långkoka i vin gör susen för segt kött – resultatet blir mört och saftigt. Tekniken har använts i århundrande, framförallt av de mindre...

Läs mer >
2022-01-17

En fransk favorit som gjort en klassresa

Bouef Bourguignon är en favorit som äts över hela världen och som finns i mängder varianter. Vad de dock har gemensamt är att nästan alla görs...

Läs mer >
2022-01-10

Gryta – en maträtt som både mättar och värmer

Det är kallt, det är krispigt, det är januari. Det finns få maträtter som gör sig så bra under kyliga vinterdagar som en god gryta...

Läs mer >
2021-12-13

Låt smaksinnena vara med och fira in det nya året

Rödvinssås är en tidlös klassiker som många av oss i synnerhet förknippar med en saftig oxfilé på nyårsafton. Men det är viktigt att få...

Läs mer >
2021-12-06

Risotto – en italiensk favorit både till vardag och till fest

Risotto är en rätt som inte bara älskas i ursprungslandet Italien utan över hela världen. Risanrättningen går att variera i en mängd olika...

Läs mer >
2021-11-16

Soja och lax – det perfekta paret

Att soja och lax är två smaker gifter sig är knappast någon nyhet. Men vad är det som egentligen som gör den rosa delikatessfisken och den...

Läs mer >
2021-11-10

Vi kan fonder

En fond – ja vad är det egentligen? Och hur gör man sin egen fond? Det är faktiskt inte så krångligt, däremot tar det tid. Och det är här vi...

Läs mer >
2021-11-03

Sojans resa till de svenska matborden

Sojan har en flera tusen år lång historia och är därmed en av världens äldsta smaksättare. Själva bryggningen ses som ett hantverk i Kina och...

Läs mer >
2021-10-13

När branschen stod stilla satsade vi på produktutveckling

Restaurang- och storköksbranschen upplevde en riktigt tuff period under 2020 och en bit in under 2021. Inte nog med att gäster uteblev på grund av...

Läs mer >
2021-10-05

Tillbaka till det normala med nya smaker

Efter nästan två år av restriktioner i samhället har vi nu äntligen fått gå tillbaka till en normal tillvaro. Och det mesta är sig likt sedan...

Läs mer >
2021-09-27

Lobster roll – street food i lyxig tappning

En av de stora stjärnorna i street food-världen är den amerikanska klassikern lobster roll. Den består i stora drag av bröd fyllt med...

Läs mer >
2021-09-20

Våra största nyheter på 130 år!

Redan 1890 öppnade Gustaf Bong sin speceri- och delikatessaffär i Ystad. Det lilla skånska familjeföretaget var redan från början känt för...

Läs mer >
2021-09-13

Hummerfiske med respekt för framtida bestånd

Sommaren är passerad och vi närmar oss det årliga hummerfisket, som i år börjar måndagen den 27 september och avslutas den 31 december. Och för...

Läs mer >
2021-09-06

MSC-märkt sjömat för en hållbar planet

Hållbar mat är en av nycklarna för en hållbar utveckling. För sjömat finns den så kallade MSC-märkningen på förpackningarna – ett bevis...

Läs mer >
2021-08-18

Paj – en klassiker som går hem hos de flesta

Det vankas kräftskivetider och då vet vi vad alla tänker på. Just det ­– paj! För vad vore en kräftskiva utan en god paj? Det fina med paj...

Läs mer >
2021-08-10

Svampsäsongen är här

Äntligen är det svampsäsong! Vid den här tiden på året bjuder skogen massvis av skatter i form av bland annat kantareller, karljohansvampar och...

Läs mer >
2021-08-18

Smaksätt sommarens grillat med umami

Umami, också känd som den femte grundsmaken, kompletterar de tidigare fyra grundsmakerna – sött, salt, surt och beskt. Den buljongaktiga och...

Läs mer >
2021-06-28

Touch of Tastes fonder – din räddning i semestertider

Vi går mot sommar- och semestertider – något som betyder att företag går ner i personalstyrka, likaså restauranger och storkök. Med färre...

Läs mer >
2021-06-18

Smaksätt studentskivan med fonder

Sjung om studentens lyckliga dagar – nu nalkas den tid på året som för många ungdomar är en milstolpe i livet. Och även om det i år blir ett...

Läs mer >
2021-05-21

Marinera mera – så lyckas du med grillsmakerna

En marinad lyfter både smaken på det som grillas och ger det en sprödare konsistens. Låter man dessutom råvaran vila i marinaden ett tag innan...

Läs mer >
2021-05-14

Johan Engström - Jag utvecklas i min yrkesroll och som individ

När Johan ”Pastorn” Engström började sin karriär inom GB Foods 2013 var det som Culinary Advisor – kulinarisk rådgivare. Sedan gick han via...

Läs mer >
2021-05-05

Grillsmaken kommer inte från kolen – men förgylls av marinaden

En vanlig missuppfattning är att en kolgrill är ett måste för att få till den där härliga grillsmaken. Men faktum är att grillsmaken inte...

Läs mer >
2021-04-15

Det är vår – bjud på soppa!

Vem har bestämt att soppa är en höst- och vinterrätt? För så är det nämligen inte. En härlig soppa kan göra sig utmärkt på våren, vare...

Läs mer >
2021-04-22

Låt Japan komma på köksbesök – testa att laga Okonomiyaki

Omelett, fylld pannkaka eller japansk pizza – kärt barn har många namn. Det japanska namnet är Okonomiyaki och beskriver en stekt maträtt...

Läs mer >
2021-04-07

Får det lov att vara en kall sås i vår?

Graderna börjar stiga, kvällarna blir ljusare, grillarna åker fram – det är vår! Och vad passar bättre till grillat om inte kalla såser? ...

Läs mer >
2021-03-12

Förutom ingredienserna - vad särskiljer de ekologiska fonderna?

Alla har rätt till att leva ett hälsosammare liv på en sund och frisk jord. Som restaurang och storkök går det att göra stor skillnad för...

Läs mer >
2021-03-03

Varför har vi ekologiska fonder?

För GB Foods ligger vikten av att ta ansvar för hållbarhet och miljö högt upp på agendan. Vi är noga med både råvaror och förpackningar och...

Läs mer >
2021-02-16

”En god relation till grossisterna bidrar till vår framgång”

Efter att ha varit en del av GB Foods i snart nio år ser Fredrik Sjöberg fortsatt en stor potential att utvecklas och utmanas dagligen. En av de...

Läs mer >
2021-02-10

Det är såserna som gör buffén

Det mesta som serveras i matväg blir mycket mer välsmakande tillsammans med en god sås. Och en god sås behöver inte vara komplicerad att...

Läs mer >
2021-01-29

”Jag har fantastiska kollegor”

Hon sökte sig till företaget när hennes mamma berättade att de behövde folk i fabriken. Nu har matlagningsintresserade Linda Appelqvist...

Läs mer >
2021-01-22

Gott nytt umami-år

Grått, mörkt och kallt. De svenska höst- och vintermånaderna brukar inte beskrivas i speciellt positiva ordalag. Men så händer något i slutet...

Läs mer >
2021-01-13

Umami – en fylligare smakupplevelse

Sött, salt, surt och beskt har sedan urminnes tider utgjort de fyra grundsmakerna. Men hela smakpaletten var ändå inte täckt, något den japanske...

Läs mer >
2020-12-09

Vilt – Mustig och spännande

Människan har jagat sedan urminnes tider för att förse sig med bland annat kläder och mat. Idag är avsikten med jakt mycket mer varierande men...

Läs mer >
2020-12-09

Svamp – en mångsidig smaksättare

Även om svamp ansågs vara en fantastisk ingrediens och krydda redan i det antika Rom och Grekland var vi i Sverige länge skeptiska. Här möttes...

Läs mer >
2020-12-09

Brynt lök – en älskad klassiker

Lök är en given ingrediens i recept från hela världen och en av kökets mest mångsidiga klassiker. Rå lök kan innehålla upp till tio procent...

Läs mer >
2020-12-09

Umami – den femte grundsmaken

När den japanske professorn Kikunge Ikeda identifierade en femte grundsmak och hänfördes av den döpte han den till umami. Ordet umami är en...

Läs mer >
2020-03-19

Passa på att njuta av god mat utan en massa extrajobb och planering!

...

Läs mer >
2019-12-10

Asiatiska smaker för alla

Vi lanserar smaker från Asien. I denna folder hittar du 19 heta recept med våra nya asiatiska fonder Red & Hot och Green & Fresh i...

Läs mer >