Portioner

En slags Vietnamesisk fylld baguette. Denna variant med smakfullt marinerat nötkött och krispiga salladsblad.

Ingredienser

  • 0 MARINAD
  • 1 dl Japansk soja
  • 2 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
  • 2 msk Bong Oxfond
  • 4 msk Råsocker
  • 5 msk Salladslök, tunt skuren
  • 1 msk Vitlök, finriven
  • 1 msk Mild sesamolja
  • 4 msk Sesamfrön, skalade, rostade
  • 1 kg Nötkött, mört, strimlat
  • 10 bitar Baguette
  • 20 st Fina blad, Romansallad
  • 0 GURKPICKLES
  • 1 msk Socker
  • 4 msk Risvinäger
  • 1 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
  • 6 dl Slanggurka, tunt skivad

Så här gör du

Marinad

Vispa samman marinaden och marinera köttet minst en timme.

Låt marinaden rinna av. Hetta upp en wok eller stekpanna och stek köttet hastigt på hög värme. Dela en baguette, lägg i salladsblad och fyll på med kött, picklade grönsaker och avsluta med såsen. (Se Sriracha mayo i receptbank)

Gurkpickles

Rör samman socker, vinäger och fond. Lägg i gurkan och låt det pickla i ca 10 minuter. Gurkan kan ligga i marinaden längre men då blir den mjuk och inte så krispig.