Portioner

Chrunchig och färgglad sallad

Ingredienser

  • 1.5 kg Blandade betor (gul, röd, polka)
  • 3 dl Matvete
  • 4 dl Vatten
  • 3 msk Ekologisk Grönsaksbuljong, Bong
  • 150 g Hasselnötter
  • 300 g Sojaböna, frysta & tinade
  • 150 g Getost, smulad
  • 200 g Bladspenat, sköljd
  • 300 g Granatäpple, kärnor
  • 0 VINAIGRETTE
  • 1 dl Olivolja – extra virgin
  • 2 st Citroner, rivet skal och juice
  • 2 msk Honung
  • 0.5 msk Balsamico vinäger
  • 2 msk Schalottenlöksfond, Bong

Så här gör du

Koka och skala betorna. Kyl ner och klyfta dem. Koka matvetet med grönsaksbuljongen, låt svalna.

Rosta hasselnötter i ugn ca 150° i 20 min. Gnugga grovt av skalet.

Blanda samman ingredienserna till vinaigretten. Vänd ner övriga ingredienser i vinaigretten.