Portioner

Betyder ”rört ris”- en välkänd och uppskattad Koreansk rätt. Vårt recept serveras denna tillsammans snabbpicklad gurka, sriracha mayo och inlagda groddar.

Ingredienser

  • 1 kg Biff, strimlad
  • 5 msk Japansk soja
  • 2 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
  • 2 msk Bong Brun Kalvfond
  • 3 msk Olja
  • 5 msk Sesamfrön
  • 10 portioner Vitt ris, kokt med Bong Asian Fond – Green and Fresh
  • 10 st Stekta ägg
  • 0 GURKSALLAD
  • 1 st Slanggurka
  • 2 msk Vitlök, riven
  • 3 tsk Risvinäger
  • 3 tsk Socker
  • 1 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
  • 0 INLAGDA GRODDAR
  • 500 g Färska böngroddar, blancherade
  • 1 msk Vitlök, riven
  • 3 msk Sweet chilisås
  • 1 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh

Så här gör du

Blanda köttet med soja, fond, olja och sesamfrön. Smaka av med salt och svartpeppar, låt det marinera i 20
minuter.

Hetta upp en wok och stek köttet hastigt, smaka av och servera rykande hett tillsammans med kokt
ris, stekt ägg, sriracha mayo och grönsaksinläggningar.