Portioner

Bönigt alternativ till en klassisk risotto

Ingredienser

  • 3 msk Olivolja, extra Virgin
  • 5 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 100 g Schalottenlök, finhackad
  • 500 g Ostronskivling, skuren
  • 4 dl Vitt vin
  • 3 msk Ekologisk grönsaksfond, Bong
  • 3 dl Vatten
  • 1 kg Blandade kokta bönor (Gärna egenkokta tillsammans med Bong Ekologisk grönsaksfond)
  • 300 g Svartkål, strimlad
  • 200 g Peccorino, riven

Så här gör du

Hetta upp olivoljan i en vid kastrull. Fräs vitlök, schalottenlök och ostronskivling tills det är mjukt och gyllenbrunt. Häll på vin, grönsaksfond och vatten. Koka upp. Blanda i bönorna och svartkålen och koka upp. Riv till sist i osten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera tillsammans med ett luftigt bröd att doppa i spadet.