Portioner

Ingredienser

  • 1 l Vit grundsås, Blå Band
  • 2 msk Kantarellfond, Bong
  • 100 g Champinjoner, skivade
  • 2 msk Persilja, fint skuren
  • 1 dl Grädde
  • 3 msk Schalottenlök, hackad
  • 2 msk Smör
  • 0 Salt & peppar

Så här gör du

Blanda Blå Band Vit grundsås i hälften mängd vatten enligt anvisning på förpackning (½ lit). Fräs champinjoner och schalottenlök i smör, slå på resterande del av vattnet (½ lit) och blandningen av Blå Band Vit grundsås, kantarellfond samt grädde. Koka upp och låt sjuda i ca 3 min. Smaka av med salt
och peppar, slå i den hackade persiljan. Går med fördel att använda Bong Touch of Taste Schalottenlökfond istället för hackad schalottenlök.