Portioner

Fin balans mellan syra och sötma tillsammans med lite hetta. En smakrik och saftig gryta.

Ingredienser

  • 800 g Kycklingkött, bröst eller lår
  • 1 kg Potatis, fast och skalad
  • 3 msk Olja
  • 4 dl Lök, finstrimlad
  • 2 msk Vitlök, riven
  • 3 msk Bong Asian Fond - Red and Hot
  • 2 msk Bong Kycklingfond
  • 1.5 l Kokosmjölk
  • 2 msk Fisksås
  • 2 msk Lime, pressad
  • 2 msk Socker
  • 10 portioner Vitt ris, kokt med lite Bong Asian Fond - Red and Hot

Så här gör du

Skär kyckling och potatis i fina bitar, ca 1,5 x 1,5 cm. Hetta upp olja i en kastrull och bryn löken och vitlöken sakta några minuter. Lägg i kyckling och potatis, slå i fond och kokosmjölk.
Låt grytan koka sakta i ca 25 minuter tills potatisen är mjuk. Smaka av med fond, fisksås, lime och socker.

Servera grytan tillsammans med ris och råkost.