Portioner

Sötman och beskan från ölen dansar fint i takt med hettan från chilin och alla smakrika ingredienser. Koka köttet tills det gett upp allt motstånd, sen är det bara för smaklökarna att kapitulera.

Ingredienser

  • 1.2 kg Fransyska, små grytbitar
  • 300 g Bacon, skivad
  • 5 st Lök, hackad
  • 4 st Vitlöksklyftor, pressad
  • 2 st Röd chili, hackad
  • 4 st Röd paprika, hackad
  • 2 tsk Koriander, torkad
  • 5 msk Tomatpuré
  • 500 g Tomatkross
  • 3 flaskor Mörkt öl
  • 4 msk Brynt Schalottenlöksfond, Bong
  • 500 g Svarta bönor, kokta
  • 3 msk Oregano, torkad
  • 0.5 dl Rapsolja, till stekning

Så här gör du

1. Bryn kött och bacon i olja. Tillsätt lök, vitlök, chili och paprika, låt fräsa en stund på låg värme.
Lägg i koriander, tomatpuré och häll på tomatkross, öl och schalottenlökfond. Låt koka sakta i 2–2 ½ tim under lock så att köttet nästan faller sönder.

2. Tillsätt oregano och svarta bönor när grytan nästan är klar. Servera med bröd eller ris.