Portioner

Gott och smidigt sätt att få resa till vilda western.

Ingredienser

  • 1 kg Blandfärs
  • 300 g Bacon, skivad
  • 0.5 dl Olja
  • 5 st Lök, hackad
  • 4 st Vitlöksklyftor, pressad
  • 2 st Röd chili, hackad
  • 4 st Röd paprika, hackad
  • 2 tsk Koriander, torkad
  • 5 msk Tomatpuré
  • 500 g Krossade tomater
  • 4 msk Eko Köttfond, Bong
  • 3 msk Oregano, torkad
  • 500 g Svarta och vita bönor (kokta)

Så här gör du

1. Bryn färsen och bacon i lite olja. Tillsätt lök, vitlök, chili och paprika låt fräsa en stund till på låg värme tills paprika och lök
är mjuka. Tillsätt koriander och tomatpuré och fräs lite till.

2. Häll på tomatkross och köttfond låt koka sakta.

3. Låt nu detta sjuda under lock i ca 20 min. Mot slutet tillsätts nu oreganon och bönor.

Servera med bröd eller ris.