Portioner

Den enkla goda klassiska pannbiffen n Denna mustiga gryta sprider härliga dofter av citron och medelhav. år högre höjder.

Ingredienser

  • 2 dl Mjölk
  • 20 g Torkad lök, Blå Band
  • 1 dl Ströbröd
  • 2 st Ägg
  • 1.5 kg Nötfärs
  • 3 msk Eko Köttfond, Bong
  • 200 g Fetaost
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 dl Hackad persilja
  • 1 dl Olja till stekning
  • 3 st Gul lök, skivad
  • 100 g Smör
  • 2 msk Eko Köttfond, Bong
  • 0 Vatten

Så här gör du

1. Blanda mjölk, torkade löken och ströbröd, låt svälla i ca 10 min. Blanda ner detta tillsammans med övriga ingredienser i färsen. Blanda väl och håll kallt.

2. Forma till biffar och bryn i olja, stek färdigt i ugn i ca 175° i ca 10-15 min.

3. Stek under tiden skivad lök i smör tills gyllenbrun. Häll på fond och lite vatten. Låt koka in något.

Servera gärna nykokt potatis.