Portioner

Saftig och musseldoftande fiskgryta med kokos som bas, krispigt grönt och fräscha toner från citrongräs och lime.

Ingredienser

  • 2 l Kokosmjölk
  • 5 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
  • 2 msk Bong Musselfond
  • 1 kg Broccolibuketter
  • 500 g Salladslök, strimlad
  • 1.5 kg Fisk i tärningar, t ex lax och torsk
  • 200 g Spenatblad

Så här gör du

Låt kokosmjölken och fonden koka livligt några minuter, tillsätt broccoli och salladslök och låt det koka vidare 2 minuter. Lägg i fisken och spenatbladen och låt det försiktigt sjuda tills fisken är klar. Smaka av med fond, salt och peppar.
Servera tillsammans med ris eller couscous kokt i Asian fond.

Tips – Om Ni vill höja den asiatiska smaken i rätten så tillsätt 1,5 msk fisksås, 1,5 msk socker samt 1,5 msk
pressad lime.