Portioner

Apelsindoftande fiskgratäng serveras med grön basilika potatismos.

Ingredienser

  • 1.5 kg Fiskfilé, MSC ex. torsk, sej
  • 3 dl Valio laktosfri Eko Vispgrädde
  • 7 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck
  • 4 msk Eko Grönskabuljong, Bong
  • 2 msk Eko Grönsaksfond, Bong
  • 1 dl Chilisås
  • 1 dl Apelsinjuice, koncentrat
  • 0 POTATISMOS
  • 2 kg Potatis
  • 4 dl Valio laktosfri Eko Mellanmjölkdryck
  • 100 g Valio normalsaltat laktosfritt smör
  • 3 msk Eko Grönsaksfond, Bong
  • 30 g Basilika, frusen

Så här gör du

Lägg den tinade fisken på ett smort bleck. Koka grädde, mjölk, buljong och
fond, red av så du får en fin konsistens på såsen. Addera chilisås och juice,
smaka av med salt och peppar. Häll såsen på fisken och ställ i ugn på 175°
i ca 20-25 min (innertemp 58°). Gör under tiden potatismos, se nedan.

Potatismos

Skala och koka potatisen. Värm mjölken tillsammans med smör och fond.
Mosa potatisen och häll i mjölkblandningen. Blanda till sist i basilikan.