Portioner

Klassisk Italiensk pasta med olika skaldjur, fänkål och sidfläsk. 

Ingredienser

  • 3 st Lök, gul
  • 3 st Vitlöksklyfta
  • 300 g Fänkål
  • 5 msk Olivolja
  • 1 msk Fänkålsfrö, malda
  • 1 kg Tomater
  • 5 dl Tomater, krossade
  • 1 msk Tomatpuré
  • 5 msk Musselfond, Bong ToT
  • 5 dl Vatten
  • 5 dl Vitt vin
  • 0 TILL SERVERING
  • 10 portioner Pasta, typ Linguine
  • 300 g Varmrökt sidfläsk
  • 800 g Räkor, skalade
  • 1 kg Blåmusslor, kokta
  • 2 st Hummer, kokt
  • 1 dl Bladpersilja

Så här gör du

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den mjuk i olja.
  2. Strimla fänkålen och tillsätt tillsammans med tomatpurén. Stek ytterligare 3 min.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop till en sås, ca 5 min.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Knaperstek fläsket, hacka persiljan grovt.
  7. Blanda tomatsås och pasta.
  8. Dela hummerköttet i mindre bitar och vänd ned tillsammans med räkor och kokta blåmusslor i pastan.
  9. Låt allt bli varmt.
  10. Strö över sidfläsk/bacon och persilja precis innan servering.