Portioner

Matiga auberginer med lite bite i fyllningen avslutas med gyllene gratinerad emmentaler.

Ingredienser

  • 7 dl Matkorn
  • 3 msk Eko Grönsaksbuljong, Bong
  • 5 st Aubergine
  • 1 st Gul lök, tärnad
  • 3 st Paprika, hackad
  • 4 st Tomater, hackade
  • 100 g Valio normalsaltat laktosfritt Smör
  • 2 dl Valio laktosfri Vispgrädde
  • 2 msk Eko Grönsaksfond, Bong
  • 1 msk Schalottenlökfond, Bong
  • 2 msk Citron, juice
  • 400 g Valio laktosfri Salladsost
  • 100 g Valio Emmentaler riven
  • 0 Salt, peppar, olja och majsstärkelse

Så här gör du

Koka matkorn i buljong och vatten. Dela aubergine på längden, lägg i bleck med snittytan uppåt. Pensla med olja.
Ugnsbaka i ca 15 minuter på ca 180°. Ta ut och låt svalna lite. Gröp ur innehållet i auberginerna och grovhacka, lägg tillbaka skalen i blecket. Fräs lök och paprika i smör, tillsätt sedan tomat och aubergin låt fräsa i några minuter. Tillsätt grädde, fonderna, citronjuicen, salladsosten, smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse, fördela fyllningen i skalen och strö över den rivna osten.
Gratinera i ugn ca 10 minuter på 180°. Servera med tomatsalsa.