Portioner

Proteinstinn smakexplosion full med nyttigheter

Ingredienser

  • 6 st Lök, gul
  • 3 st Morot
  • 2 st Zucchini
  • 1.5 kg Fänkål
  • 1 dl Olivolja
  • 4 st Vitlöksklyfta, hackad
  • 6 msk Ekologisk Grönsaksbuljong, Bong
  • 50 g Röd currypasta
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1200 g Krossad tomat
  • 8 dl Kokosmjölk
  • 800 g Kikärtor, kokta
  • 800 g Svarta bönor, kokta
  • 30 g Persilja, grovhackad

Så här gör du

Skär lök, morot, zucchini och fänkål i bitar. Fräs i olja med vitlök i ca 5 min, tillsätt grönsaksbuljong, currypasta, tomatpuré, krossad tomat och kokosmjölk. Koka på svag värme ca 15 min.

Tillsätt sedan bönor och kikärtor, låt koka upp. Addera hackad persilja.