Portioner

Du kommer bli mätt ändå – och må lite bättre!

Ingredienser

  • 400 g Gröna ärtor, tinade
  • 200 g Kikärtor, kokta, väl avrunna
  • 250 g Polentagryn
  • 1 dl Vatten
  • 2 st Ägg, ekologiska
  • 2 msk Ekologisk Grönsaksbuljong, Bong
  • 4 nsk Kallpressad rapsolja
  • 2 dl Finriven parmesan
  • 2 msk Finhackad vitlök
  • 1 dl Plockad kruspersilja
  • 1 dl Rostade gröna pumpakärnor

Så här gör du

Lägg alla ingredienser (inte pumpakärnorna) till burgaren i en mixer och mixa till en grov massa. Rör i pumpakärnorna och låt den vila 30 min. i kylen.

Forma och stek burgarna på låg värme. Rosta bröden, arrangera fina burgare tillsammans med tomatsalsan och grönsakerna.

Till servering
Tunt skivad rädisa och silverlök.
Babyspenatblad.
Grova hamburgerbröd. Tomatsalsa.