Portioner

Från början Hawaiiansk streetfood men här i vego och asiatisk touch.

Ingredienser

  • 1 l Sushiris, tillagat enligt instruktionerna på förpackningen
  • 5 msk Risvinäger
  • 5 msk Socker
  • 1 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
  • 1 l Rödkål, strimlad
  • 5 msk Lime, pressad
  • 5 msk Honung, flytande
  • 1 st Gurka
  • 20 st Rädisor
  • 5 st Avokado
  • 1 dl Sushi Gari, inlagd ingefära
  • 1.5 dl Japansk soja
  • 1 msk Bong Asian Fond – Green and Fresh
  • 1 tsk Sesamolja, mild
  • 5 msk Sesamfrön

Så här gör du

Värm försiktigt upp risvinäger, socker och fond till sockret löst sig. Smaksätt det kokta riset med blandningen och låt det svalna till rumstemperatur.
Marinera kålen i lime och honung. Efter 10 minuter är den klar att använda.
Skär gurkan i tunna strimlor, skiva rädisorna tunt. Dela, skala och kärna ur avokadon, skiva den sedan så tunt som möjligt.
Vispa samman soja, fond, sesamolja och sesamfrön till en god dressing.
Lägg lite ris i botten på en skål och toppa med grönsaker och Sushi Gari, avsluta med att ringla över dressingen.