Portioner

Skönt grön proteinrik soppa med spicy topping

Ingredienser

  • 1 dl Gröna pumpakärnor
  • 2 msk Japansk soja
  • 1 tsk Wasabipaste
  • 2 dl Finhackad gul lök
  • 3 msk Smör
  • 4 dl Vitt vin
  • 1.2 l Vatten
  • 4 msk Ekologisk Grönsaksfond, Bong
  • 1.5 kg Frysta gröna ärtor
  • 4 dl Vispgrädde
  • 1 dl Mjölk 3%
  • 0 Salt & vitpeppar

Så här gör du

Lägg pumpakärnorna i en torr kastrull, hetta upp så att kärnorna blir rostade. Rör ut wasabi i soja, slå det i kastrullen och låt koka in tills det blir torrt i kastrullen. Lägg kärnorna på smörpapper att svalna. Fräs löken mjuk i smöret, slå i vin, vatten och fond. Tillsätt ärtorna och låt koka några minuter.

Mixa soppan slät. Slå i grädden, låt soppan koka upp, smaka av med fond, salt och vitpeppar. Spara 1dl soppa och mixa med den kalla mjölken till ett fluffigt skum.

Avsluta med skummet och krispiga pumpakärnor.