Portioner

En uppskattad klassiker i gul tappning – toppingen tillför crunch

Ingredienser

  • 2 kg Mogna gula tomater
  • 250 g Kantskuret dagsgammalt bröd
  • 3 st Vitlöksklyftor, krossade
  • 1 st Gurka, skalad och slantad
  • 2 st Gul paprika, urkärnad och klyftad
  • 0.5 st Röd chili, urkärnad och grovhackad
  • 3 msk Ekologiska Grönsaksfond, Bong
  • 1 st Gul lök, klyftad
  • 1 dl Extra virgin olivolja
  • 1 msk Sherry vinäger
  • 2 tsk Socker
  • 0 Havssalt, nymalen svartpeppar
  • 0 Topping
  • 1 st Blomkålshuvud
  • 100 g Kantskuret dagsgammalt bröd
  • 2 msk Extra virgin olivolja

Så här gör du

Blanchera, skala och kärna ur tomaterna. Riv ner brödet tillsammans med tomatköttet i mixern. Tillsätt övriga ingredienser. Mixa allt till önskad släthet. Låt dra i kylen.

Smaka av balansen efter några timmar.

Topping
Skär ut små buketter av blomkålen och riv ner brödet. Rosta detta i en panna tillsammans med lite olivolja innan servering.